Tıp Öğrencileri Birliği Kulübünden Pink Day Etkinliği
Tarih: 24 Nisan 2019

Tıp Öğrencileri Birliği Kulübünden Pink Day Etkinliği

İnsanların pembe renkli kıyafet giyerek, zorbalıkla mücadele anlamında farkındalık oluşturmaya çalıştığı Pink Day etkinliği 2007'den bu yana dünyanın pek çok noktasında düzenleniyor.

Pink Day nedir? İşte Pink Day'in hikâyesi:

Yıl 2007... Kanada'da lise eğitiminin ilk gününde, pembe tişört giyen bir erkek öğrenci, diğer öğrenciler tarafından zorbalığa maruz kalmıştır. Bu durumdan rahatsız olan iki öğrenci, pembe tişört giymekle kalmayıp, ellerindeki 50 adet tişörtü de diğer öğrencilere dağıtmıştır. Central King Rulor Lisesinde meydana gelen zorbalığa karşı oluşan tepki, tüm dünyada her Nisan ayında çok sayıda insanın katıldığı bir etkinliğe dönüşmüştür.

Tıp Öğrencileri Birliği Kulübümüz tarafından gerçekleştirilen Pink Day etkinliği, hem çocuklar hem de ebeveynler açısından kişiye saygının, kibar ve anlayışlı olmanın önemini vurguluyor.