Tıp Fakültesi

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Beykent Ü.T.F. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Fakültemizin 2020 yılında yeni kurulan Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Anabilim dallarından biridir.

Anadalımız, günümüzde Covid-19, AIDS, İnfluenza vb. pandemi  yapmış enfeksiyonlar, antibiyotik dirençleri, yeni ve yeniden önem kazanan enfeksiyonlar, biyolojik savaş amaçlı kullanılan enfeksiyonlar vb gibi önemli halk sağlığı sorunu da olan konularda güncel tıp uygulamaları yapabilen hekimler ve uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Doktor adaylarımız, insan vücudunun tüm sistemlerini tutabilen enfeksiyon hastalıkları konusunda; eleştirel düşünebilen, sorun çözebilen, mesleki alanda sürekli kendini yenileyebilen, etik değerlere ve çevreye saygılı, multidisipliner araştırmalar yapabilen, ülke ve dünyadaki enfeksiyon hastalıklarına duyarlı, sosyal sorumluluğu olan hekimler olarak yetiştirilmektedir.

Anadalımız, alanımızla  ilgili hastalıklarda hasta tanı-tedavi ve korunmasında en üst düzeyde hizmet veren,  uluslararası araştırmalar yapan, bilgi ve yeteneklerini ülke ve insanlık yararına kullanan bir birim olarak evrensel düzeyde fark yaratacak şekilde geliştirilmektedir.

Öğrencilerin staj uygulamaları Özel Beykent Hastanesinde verilmektedir. Mezun doktor ve uzmanlar; özel ve kamu hastaneleri, sağlıkla ilgili kurumlar, ülkemiz ve yurt dışında alanımız ile ilgili araştırma merkezleri, ilaç ve aşı geliştiren endüstriyel kurumlarda istihdam edilmektedir.

Prof. Dr. Emine SÖNMEZ

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı