Tarih: 18 Haziran 2020

16 Haziran - 29 Temmuz 2020 Tarihleri Arasında Yapılacak Olan Elektronik Sınav Kuralları Hakkında Bilgilendirme

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

16 HAZİRAN 2020 – 29 TEMMUZ 2020 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK OLAN ELEKTRONİK SINAV KURALLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında uzaktan öğretim sistemi ile verilen derslerin sınavları, güncellenen sınav takviminde de belirtildiği üzere elektronik ortamda KEYPS altyapısı kullanılarak gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimizin sınavlarda dikkat etmesi gereken kurallar aşağıda belirtilmiştir:

1. 16 Haziran 2020 – 29 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek olan sınavlara ait bilgiler https://www.beykent.edu.tr/akademik/akademik-takvim adresinde yayınlanmıştır. Sınavlara belirtilen tarih ve saatlerde https://keyps.beykent.edu.tr/system/login adresinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapabileceksiniz.

2. Sınava girmeden en az 24 saat önce mutlaka KEYPS’ e giriş denemesi yapmış olmanız, sisteme girişte yaşanabilecek sorunları bizlere iletmeniz gerekmektedir.

3. Sisteme erişim sağlayan öğrencilerin karşısına 2019-2020 Bahar Döneminde girecekleri sınavlara ait “Giriş” butonu aktif olduktan sonra ilgili sınavı başlatabileceklerdir.

4- Her sınav, akademik takvimde belirtilen gün ve saatte açılacak, sınav süresince açık tutulacak ve sonra kapatılacaktır. Sınava girecek tüm öğrencilerin sınavı aynı anda başlatılacak, aynı anda sonlandırılacaktır. Bu nedenle sınavı kaçırmamak adına sınav saatinden en az 10 dakika önce sisteme girerek hazır olmanızı öneririz.

5. Sınavlarda her soru için belirlenen süre 60 sn’ dir. Bir soru görüldükten sonra, cevap işaretlenirse ya da işaretlenmeden diğer soruya geçilir ise, sınav güvenliği sebebi ile bir daha önceki sorulara geri dönülemeyecektir. Her soru için kalan süre toplam süreye eklenmeyecektir.

6- Her soruda kalan süre soru ekranında geriye sayım şeklinde gösterilecektir.

7. Sınav esnasında, her sayfada bir soru ve o soruya ait cevap şıkları gösterilecektir.

8. Sınavlardaki soruların sırası ve cevap şıkları her öğrencide değişik olabilecektir.

9. Dört yanlış bir doğru cevabı götürmeyecektir.

10. Sınavlardaki her soru eşit değerdedir.

11. Ders Kurulu Yılsonu Genel Sınavı ve Ders Kurulu Yılsonu Genel Bütünleme sınavlarında Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Yönergesinde belirtilen baraj uygulaması yapılacaktır.

12. Başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak ve Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği kapsamında işlem başlatılacaktır.

13. Sınav esnasında internet/elektrik kesintisi ya da cihaz arızası yaşanması durumunda sınav süresinin sonuna kadar sisteme yeniden giriş yaparak kaldığınız yerden, kalan sınav süreniz ile devam edebilirsiniz. Bu aşamada sınav süresi devam ediyor olacaktır. Bu gibi sorunlar için şarjı tam dolu olan bir dizüstü bilgisayar ve en az 3G internet bağlantınızı hazır durumda bulundurmanızı öneririz. Gerekli tedbirleri almak öğrencinin sorumluluğundadır.

14. Aynı WiFi ve / veya aynı lokasyondan sınava girdikleri belirlenen öğrencilerin sınavları iptal edilecek, kopya olarak değerlendirilecektir.

15. Sınav sistemine erişen kullanıcıların tüm hareketleri (log) kayıt altına alınmaktadır. (Sisteme başarılı ya da başarısız giriş denemeleri ve nedenleri, cihaz bilgisi, IP bilgisi, sayfalar/sorular arasında geçişler, işaretlenen cevaplar vb.)

16. Öğrenciler sınav sonuçlarını KEYPS ve PROLİZ üzerinden görebileceklerdir.

17. Ders Kurulu Sonu Sınavlarına mazeretleri nedeniyle katılamayan ve mazereti Fakülte Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen öğrenciler ilan edilen tarihlerde KEYPS üzerinden Ders Kurulu Sonu Mazeret Sınavına girebileceklerdir. Ders kurulu yılsonu genel sınavının mazereti yoktur. Bu sınava girmeyen öğrenci direkt olarak Ders Kurulu Yılsonu Genel b-Bütünleme sınavına kalır. Ders Kurulu Yılsonu Genel Bütünleme sınavının mazereti bulunmamaktadır.

18. Sınav sorularının her türlü ortamda kopyalanması ve paylaşılması, yasalarımızca suç teşkil etmekte ve bu tür eylemlerin cezai sorumluluğu bulunmaktadır.

19. Sınav ile ilgili tüm sorunlarınız için ilgili kurul başkanları, dönem koordinatörleri ile iletişime geçebilirsiniz.