Tarih: 29 Haziran 2020

Bütünleme Sınav Duyurusu

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılından itibaren, ön lisans ve lisans düzeyinde bütünleme sınavlarının uygulanmasına karar verilmiştir.

1. Sadece ilgili dönemde alınan derslerin bütünleme sınavına girilebilir.
  2. Dönem sonu sınavına girme koşulunu sağlayan ancak, dönem sonu sınavına herhangi bir sebeple giremeyen veya dönem sonu sınavına girerek başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına girebilirler.
  3. Bütünleme sınavına girmek için başvuruya gerek yoktur, ders notu FF veya FD olarak açıklanan öğrenciler, ilgili dersin bütünleme sınavına girebilirler.
  4. Bütünleme sınavından alınan puan, dönem sonu sınav puanı yerine geçer. Bütünleme sınavına giren öğrencinin başarı notu, dersin bağıl değerlendirilmesindeki harf-not aralıkları aynen kullanılarak hesaplanır ve transkriptine işlenir.
  5. Bütünleme sınavı açılmış öğrencinin sınava katılmaması halinde dönem sonu sınav puanı geçerli kalır.